Siirry suoraan sisältöön

Red Hat esittelee Ansible Lightspeedin tekoälypohjaiseen IT-automaatioon

BOSTON – RED HAT SUMMIT – 23. toukokuuta 2023 —

Red Hat, Inc., maailman johtava avoimen lähdekoodin ratkaisujen tarjoaja, julkisti Ansible Lightspeed: n IBM Watson Code Assistantin kanssa, joka on uusi generatiivinen tekoälypalvelu Ansible-automaatioon. Palvelu on suunniteltu edistämään yhdenmukaista ja tarkkaa automaation käyttöönottoa koko organisaatiossa, mikä helpottaa aloittelevien käyttäjien tehtävien automatisointia ja poistaa kokeneiden automatisoijien matalan tason tehtävien luomisen taakan.

Toimialan dynamiikan ja taloudellisen epävarmuuden aikana yritysten tehtävänä on tehdä enemmän vähemmällä. Organisaatiot tarvitsevat erilaisia kykyjä pysyäkseen joustavina, edistääkseen innovaatioita ja hyödyntääkseen hybridipilvi- ja automaatioinvestointien täyden arvon, mutta kriittisten IT-taitojen puute voi uhata näitä haluttuja lopputiloja. IDC:n mukaan 90 % globaaleista organisaatioista kokee IT-osaamiskriisin vuoteen 2025 mennessä, mikä tarkoittaa, että vuoteen 2026 mennessä yritykset, jotka eivät ole tehokkaasti puuttuneet lahjakkuuksien ja digitaalisten taitojen kuiluun organisaatiossaan, rajoittavat liikevaihdon kasvumahdollisuuksia 20 prosentilla. Mutta osaamisvajeen vuoksi digitaalisiin käyttöönottoalustoihin ja automatisoituihin oppimisteknologioihin investoivien tietohallintojohtajien tuottavuus kasvaa 40 prosenttia vuoteen 2025 mennessä, mikä nopeuttaa asiantuntemusta.

Ansible Lightspeed edustaa Project Wisdom -aloitteen seuraavaa vaihetta, jolloin se on käyttäjien, avustajien, asiakkaiden ja Red Hatin kumppaneiden ekosysteemin saatavilla. Luonnollisen kielen käsittelyä käyttävä palvelu integroituu Watson Code Assistantiin, jonka odotetaan olevan yleisesti saatavilla myöhemmin tänä vuonna, IBM: n perusmallien käyttämiseksi ja automaatiokoodin rakentamiseksi nopeasti. Tämä on se arvo, jonka Watson Code Assistant (teknisessä esikatselussa) pyrkii tuomaan yrityksille: korjaamaan osaamisvajetta ja tehokkuutta, jota tarvitaan nopeuttamaan automaation arvoa.

Kehittäjiä ja operaattoreita ajatellen suunniteltu Ansible Lightspeed mahdollistaa merkittävän tuottavuuden kasvun Ansible-käyttäjille syöttää suoraviivaisen englanninkielisen kehotteen ja helpottaa samalla käyttäjien kääntämistä verkkotunnuksen asiantuntemuksensa YAML-koodiksi Ansible Playbookien luomiseksi tai muokkaamiseksi. Mallin kouluttamisen helpottamiseksi käyttäjät voivat myös antaa palautetta.

Alakohtainen tekoäly yhdistää ensikäden kokemuksen voiman teknisiin innovaatioihin ja mahdollistaa tekoälyn sisällyttämisen alakohtaisiin teknologioihin, kuten automaatioon, niiden erityishaasteisiin vastaamiseksi. Koska sen ovat kouluttaneet käyttäjät, joilla on ydinkäsitys reaalimaailman sovelluksista, Ansible Lightspeed mahdollistaa johdonmukaisemmat, laadukkaammat suositukset tiettyihin haasteisiin heti. Se voi tuottaa todellista arvoa nopeasti — käyttäjän toimialalla, kielellä ja toiminnoilla.

Red Hat ja IBM aikovat tarjota Ansible Lightspeed -kokemuksen, joka perustuu avoimuuteen, yhteistyöhön ja valintaan. Asianmukainen koodilähteiden vastaavuus on keskeinen prioriteetti, ja alkupään sisällöntuottajat voivat valita, edistääkö heidän työnsä mallin hienosäätöä vai ei.

Lisätietoja: https://www.ibm.com/blog/reshaping-it-automation-with-ibm-watson-code-assistant/